Fetasaláta hagymával, paradicsommal és zöldfűszerekkel

Elkészítés: 15 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (4 nagy adag):

200 g feta

15 szem félbevágott koktélparadicsom (vagy 4 nagy paradicsom)

4 gerezd új fokhagyma

5 szál új lilahagyma

1 csokor friss petrezselyem

1 csokor friss koriander

Fűszerek: szumák, paprika, őrölt koriander

extra szűz olívaolaj

só, bors

4-5 levél tölgysaláta a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Először megmossuk és lecsöpögtetjük a hozzávalókat: a koktélparadicsomokat félbevágjuk (ha más paradicsomot használunk, azt felkockázzuk.
  2. A fokhagymagerezdeket apró kockákra, a lilahagymát karikára vágjuk, a petrezselymet és a koriandert felaprítjuk. A fetát szintén felkockázzuk.
  3. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, meglocsoljuk olívaolajjal, majd fűszerezzük (én a szumákból használtam a legtöbbet, de ez ízlés dolga).
  4. Egy tálon „megágyazunk” a salátalevelekkel (a képeket tölgylevél saláta látható), és ráhalmozzuk a salátakeveréket. Magában, egy kis behűtött rozéval remek fogás, de kínálhatunk hozzá pitát vagy török kenyeret is.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük