Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (8 adag):

1,2 kg zsenge zöldborsó

4 új sárgarépa

2 petrezselyemgyökér a zöldjével együtt

1 kis vöröshagyma

2 evőkanál olaj

pirospaprika

A csipetkéhez:

1 tojás

liszt

Elkészítés:

  1. A borsót kifejtjük, és a legzsengébb hüvelyekből egy maréknyit félreteszünk.
  2. A megtisztított, felkarikázott zöldségeket (a petrezselyemzöld kivételével), az apróra vágott hagymát a borsóval és a megmosott borsóhüvelyekkel együtt az olajon, lassú tűzön, megsózva, fedő alatt párolni kezdjük.
  3. Közben elkészítjük a csipetkét. A tojást egy csipetnyi sóval villával felverjük, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény, csipkedhető tésztát kapjunk.
  4. Ekkorra a zöldségek majdnem megpuhultak és levet engedtek. Megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd felforraljuk.
  5. Lassú forralás közben csipkedjük bele a tésztát – minél apróbbra sikerül, annál jobb.
  6. Amikor a csipetkék feljönnek a leves felszínére, lezárjuk a lángot, a levesbe beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és tíz percig fedő alatt állni hagyjuk. Ezután kerülhet az asztalra.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük