Elkészítés: 60 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (12 szelet):
300 g jó minőségű fekete csokoládé
150 g melaszos barnacukor
120 g vaj
100 g liszt
60 g durvára vágott mogyoró
2 egész tojás
3 evőkanál jó minőségű kakaópor
3 evőkanál vörösboros sült meggy
1 csipet só
A tálaláshoz:
fehér csoki fagyi



Elkészítés:
- Egy keverőtálban, vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét és a vajat.
- Robotgéppel, közepes fokozaton belekeverjük a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a két egész tojást, és a sót, végül hozzáadjuk a sült meggyet is.
- A tetejét megszórjuk a vágott mogyoróval. Kb. 23 cm átmérőjű, kivajazott piteformába kanalazzuk, elsimítjuk és 180 fokos sütőben szilárdulásig (kb. 25 perc) sütjük.
- A tányéron még fehércsoki fagyi és vörösboros meggymártás is került rá – ennél jobbat nem nagyon tudok elképzelni!
A brownie alapfelfogásban is nagyon hálás desszert: az összeállítása egyszerű, nincs benne semmi technikai buktató, hiszen nem kell habot verni, majd izgulni, hogy szépen feljön-e a tészta, egyenletesen süt-e a sütő, stb. Egyszerűen össze kell keverni a hozzávalókat, és minél több jó dolgot pakolunk bele, annál ragacsosabb masszát kanalazunk bele a sütőtálba. Sütés közben sincs mire várni: csak arra kell vigyázni, nehogy elégjen – pont olyan vastag tésztát kapunk, amilyet betettünk. Ezzel a csoki és kakaómennyiséggel, a sült meggyel felturbózva szinte csokoládé tömörségű lesz a végeredmény, és abbahagyhatatlanul finom.
Fotó: Tóth Milán Photography