Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (12 szelet):

300 g jó minőségű fekete csokoládé

150 g melaszos barnacukor

120 g vaj

100 g liszt

60 g durvára vágott mogyoró

2 egész tojás

3 evőkanál jó minőségű kakaópor

3 evőkanál vörösboros sült meggy

1 csipet só

A tálaláshoz:

fehér csoki fagyi

vörösboros sült meggy

Elkészítés:

  1. Egy keverőtálban, vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokoládét és a vajat.
  2. Robotgéppel, közepes fokozaton belekeverjük a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a két egész tojást, és a sót, végül hozzáadjuk a sült meggyet is.
  3. A tetejét megszórjuk a vágott mogyoróval. Kb. 23 cm átmérőjű, kivajazott piteformába kanalazzuk, elsimítjuk és 180 fokos sütőben szilárdulásig (kb. 25 perc) sütjük.
  4. A tányéron még fehércsoki fagyi és vörösboros meggymártás is került rá – ennél jobbat nem nagyon tudok elképzelni!

A brownie alapfelfogásban is nagyon hálás desszert: az összeállítása egyszerű, nincs benne semmi technikai buktató, hiszen nem kell habot verni, majd izgulni, hogy szépen feljön-e a tészta, egyenletesen süt-e a sütő, stb. Egyszerűen össze kell keverni a hozzávalókat, és minél több jó dolgot pakolunk bele, annál ragacsosabb masszát kanalazunk bele a sütőtálba. Sütés közben sincs mire várni: csak arra kell vigyázni, nehogy elégjen – pont olyan vastag tésztát kapunk, amilyet betettünk. Ezzel a csoki és kakaómennyiséggel, a sült meggyel felturbózva szinte csokoládé tömörségű lesz a végeredmény, és abbahagyhatatlanul finom.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük