Elkészítési idő: 50 perc + 30 perc pihentetés
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (8 szelet):
A tésztához:
200 g tönkölyliszt
250 g joghurt
3 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt rozmaring
1 kávéskanál szódabikarbóna
A feltéthez:
250 g újkrumpli + 3 evőkanál olívaolaj, só
1 csokor új lilahagyma
5-6 gerezd friss fokhagyma
2 friss rozmaringág
150 g füstölt mozarella
só, őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és alaposan összegyúrjuk.
- Egy folpackba tekerve a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
- A feltéthez először az olívaolajon megpároljuk a karikára vágott újkrumplit, a végén megsózzuk.
- A tésztát egy sütőpapíron kisodorjuk: én a folpackot rá szoktam teríteni, így nem ragad rá a sodrófára és nem kell tovább lisztezni.
- 170 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.
- A sütőből kivéve átkenjük a tészta tetejét olívaolajjal és bedörzsöljük fokhagymával, kicsit meg is sózzuk.
- Ráterítjük a megpárolt újkrumplit, megszórjuk a felkarikázott lilahagymával és a felaprított fokhagymával, végül a darabokra tépett rozmaringgal is.
- Beborítjuk a reszelt mozarellával, majd 160 fokos sütőbe dugjuk további 15 percre.
- Frissen, salátával tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography