Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2


Hozzávalók (6 adag):
1 kg eper

200 g tejszín
½ l vörösbor

1 liter víz
3 dl tej

3 evőkanál cukor

2 tojássárgája
1 evőkanál liszt

kevés só

Elkészítés:

  1. A megmosott epret a vízben és a vörösborban puhára főzzük, majd simára turmixoljuk.
  2. A tejszínt, a két tojássárgáját és a lisztet simára keverjük, majd a tejjel együtt a megfőzött, pépesített eperhez keverjük és felforraljuk.
  3. A végén egy csipet sót teszünk hozzá, és az eper édességétől függően, ízlés szerint megcukrozzuk. Hidegen és melegen is isteni!

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük