Elkészítés: 20 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (8 adag):

270 g (1 csomag) levelestészta

2 szép citrom

5 evőkanál gyömbéres citromdzsem

2 evőkanál porcukor 

Elkészítés:

  1. A tésztalapot az enyhén kiolajozott tepsibe simítjuk (vagy egy sütőpapírra).
  2. A citromdzsemet a tésztalapra kanalazzuk, egyenletesen elsimítva úgy, hogy a tésztának 2 cm-es pereme maradjon.
  3. Rásorakoztatjuk a vékonyra vágott citromszeleteket, megszórjuk porcukorral és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).
  4. Azonnal, porcukorral még egyszer megszórva tálaljuk. Kínálhatunk hozzá fagylaltot is.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük