Elkészítés: 30 perc + áztatás

Nehézség: 2

Hozzávalók (6 adag):

400 g fehér gyöngybab

3 dl tejföl

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 babérlevél

1 evőkanál mustár

1 evőkanál liszt

1 evőkanál méz

víz a főzéshez

Elkészítés:

  1. A babot előző este megmossuk, beáztatjuk, majd másnap reggel a főzővízzel együtt feltesszük főni.
  2. A főzővízbe dobjuk a megtisztított hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet, és enyhén megsózzuk (mivel a savanyításhoz mustárt használunk, kevesebb sót tegyünk bele, mint rendesen szoktunk).
  3. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a mustárt és a mézet.
  4. Lassú tűzön puhára főzzük a babot. Ha elkészült, kivesszük belőle a hagymát, a fokhagymát és a babérleveleket, és az előkészített tejföllel behabarjuk. Néhány perc alatt összefőzzük, és tálaljuk.

TIPP: Feltétnek készíthetünk hozzá almás sertésfasírtot.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük