Elkészítés: 30 perc + áztatás
Nehézség: 2
Hozzávalók (6 adag):
400 g fehér gyöngybab
3 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
1 evőkanál méz
só
víz a főzéshez
Elkészítés:
- A babot előző este megmossuk, beáztatjuk, majd másnap reggel a főzővízzel együtt feltesszük főni.
- A főzővízbe dobjuk a megtisztított hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet, és enyhén megsózzuk (mivel a savanyításhoz mustárt használunk, kevesebb sót tegyünk bele, mint rendesen szoktunk).
- A tejfölben elkeverjük a lisztet, a mustárt és a mézet.
- Lassú tűzön puhára főzzük a babot. Ha elkészült, kivesszük belőle a hagymát, a fokhagymát és a babérleveleket, és az előkészített tejföllel behabarjuk. Néhány perc alatt összefőzzük, és tálaljuk.
TIPP: Feltétnek készíthetünk hozzá almás sertésfasírtot.
Fotó: Tóth Milán Photography