Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (12 szelet):
(23 centis, lapos sütőformához)
4 banán (kettő egyben, kettő megtörve)
1 citrom leve
½ bögre liszt
½ bögre darált erdei mogyoró
½ bögre barna nádcukor + 4 evőkanál
½ csomag sütőpor
2 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
½ kávéskanál őrölt szegfűszeg
½ kávéskanál őrölt fahéj
5 evőkanál joghurt
4 evőkanál olaj
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Banantorta9.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Banantorta8.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Banantorta7.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Banantorta6.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Banantorta5.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Banantorta4.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Banantorta3.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/02/Banantorta2.jpg)
Elkészítés:
- A négy evőkanál barna cukrot a sütőforma aljára szórjuk, meglocsoljuk a citromlével, és a kettő, félbevágott vagy felkarikázott banánt a tál aljára rendezzük (lehetőség szerint esztétikusan, hiszen ez lesz a süteményünk teteje).
- Két banánt villával összetörünk, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztát keverünk belőle.
- Ráöntjük a banánok tetejére, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük öt percig.
- Akkor levesszük a hőmérsékletet 160 fokra, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen kifordítjuk a sütőtálból, és azonnal tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography