Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (12 szelet):

(23 centis, lapos sütőformához)

4 banán (kettő egyben, kettő megtörve)

1 citrom leve

½ bögre liszt

½ bögre darált erdei mogyoró

½ bögre barna nádcukor + 4 evőkanál

½ csomag sütőpor

2 tojás

1 teáskanál vanília kivonat

½ kávéskanál őrölt szegfűszeg

½ kávéskanál őrölt fahéj

5 evőkanál joghurt

4 evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. A négy evőkanál barna cukrot a sütőforma aljára szórjuk, meglocsoljuk a citromlével, és a kettő, félbevágott vagy felkarikázott banánt a tál aljára rendezzük (lehetőség szerint esztétikusan, hiszen ez lesz a süteményünk teteje).
  2. Két banánt villával összetörünk, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztát keverünk belőle.
  3. Ráöntjük a banánok tetejére, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük öt percig.
  4. Akkor levesszük a hőmérsékletet 160 fokra, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen kifordítjuk a sütőtálból, és azonnal tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük