Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (2 adag):

2 közepes padlizsán

150 g ricotta

1 csokor zöldhagyma

1 paradicsom

4 koktélparadicsom

1 tojás

4 evőkanál olívaolaj

1 kávéskanál friss kakukkfűlevél

só, frissen őrölt fekete bors

A tálaláshoz:

Friss vegyes saláta

Elkészítés:

  1. A padlizsánokat megmossuk, félbe vágjuk, és kivájjuk a belsejüket.
  2. A kivágott részeket kockára vágjuk.
  3. Az olajban megpároljuk az apróra vágott zöldhagymát, majd beletesszük a padlizsánkockákat.
  4. Sózzuk, borsozzuk és enyhén megpároljuk.
  5. A tűzről levéve hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a kakukkfüvet, a ricottát, és a tojást. 
  6. Összekeverjük, és a besózott padlizsánokba töltjük. 
  7. Aki szeretne jin/jangosat játszani, ékesítheti a képen látható módon koktélparadicsomokkal.
  8. Velük vagy nélkülük, 180 fokos sütőben 20-25 percet sütjük, majd salátával tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük