Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (20 darab):

600 g félzsíros tehéntúró

3 tojás

6 evőkanál liszt

6 evőkanál vaj

A tálaláshoz:

sárgabaracklekvár

porcukor

Elkészítés:

  1. A túrót a tojással és a liszttel összekeverjük, majd 6 cm étmérőjű, lágy gombócokat formázunk belőle.
  2. Kb. 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen dolgozni vele.
  3. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd az 1 cm vastagságúra lapított túrógombócokat mindkét oldalon kisütjük benne.
  4. Frissen, porcukorral megszórva, baracklekvárral tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük