Elkészítési idő: 35 perc + áztatás

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (kb. 1 kg):

500 g aszalt datolya

200 g barna cukor

300 g kókusztej

1 teáskanál őrölt kardamom

1 teáskanál vanília eszencia

5 evőkanál rum

fél liter víz

Elkészítés:

  1. A datolyát kimagozzuk és feldaraboljuk.
  2. Egy lábosba tesszük, ráöntjük a vizet, és egy éjszakára beáztatjuk.
  3. Másnap a cukorral együtt, lassú tűzön elkezdjük főzni.
  4. Gyakran kell kevergetni, nehogy leégjen – így egy sűrű, ragacsos datolyamasszát kapunk.
  5. Akkor felöntjük a kókusztejjel, jól elkeverjük, és néhány percig együtt főzzük.
  6. Hozzákeverjük a rumot és a fűszereket, és sterilizált csatos üvegekbe töltjük.
  7. Felnyitás után hűtőben kell tárolni!

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük