Elkészítési idő: 35 perc + áztatás
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (kb. 1 kg):
500 g aszalt datolya
200 g barna cukor
300 g kókusztej
1 teáskanál őrölt kardamom
1 teáskanál vanília eszencia
5 evőkanál rum
fél liter víz
Elkészítés:
- A datolyát kimagozzuk és feldaraboljuk.
- Egy lábosba tesszük, ráöntjük a vizet, és egy éjszakára beáztatjuk.
- Másnap a cukorral együtt, lassú tűzön elkezdjük főzni.
- Gyakran kell kevergetni, nehogy leégjen – így egy sűrű, ragacsos datolyamasszát kapunk.
- Akkor felöntjük a kókusztejjel, jól elkeverjük, és néhány percig együtt főzzük.
- Hozzákeverjük a rumot és a fűszereket, és sterilizált csatos üvegekbe töltjük.
- Felnyitás után hűtőben kell tárolni!
Fotó: Tóth Milán Photography