Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (6 adag):
300 g friss spenót
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
250 g szikkadt bagett
1- 1 kávéskanál kakukkfű és borsikafű
1 csipet szerecsendió
100 g durvára darált pirított dió
1 deci zöldség alaplé
2 deci tejszín
200 g füstölt sajt
1 tojás + adagonként 1-1 tojás a tetejére
só, bors
Elkészítés:
- A spenótot megmossuk, leszárazzuk és összetépjük.
- 3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a végén egy pillanatra rádobjuk a zúzott fokhagymát is, és belekeverjük az előkészített spenótleveleket.
- Megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
- A szikkadt bagettet durvára daráljuk, és belesimítjuk egy tepsibe.
- Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és 220 fokos sütőben megpirítjuk.
- Ha elkészült, megszórjuk a kakukkfűvel és a borsikafűvel, összekeverjük és lefedve 10 percig állni hagyjuk.
- Ezt követően összekeverjük a spenótot a fűszeres bagett morzsával.
- Hozzáadjuk a pirított, darált diót, a szerecsendiót, borsozzuk és szükség szerint sózzuk.
- Belekerül még 100 g reszelt füstölt sajt, 1 deci zöldség alaplé, 2 deci tejszín és egy tojás.
- A masszát egy tűzálló tálba tesszük, és a tetejére szórjuk a maradék füstölt sajtot.
- Én 1 tojást is ráütöttem a tetejére a sütési idő felénél.
- 220 fokos sütőben, 25 perc alatt készül el.
Fotó: Tóth Milán Photography