Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (6 adag):

300 g friss spenót

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

6 evőkanál olívaolaj

250 g szikkadt bagett

1- 1 kávéskanál kakukkfű és borsikafű

1 csipet szerecsendió

100 g durvára darált pirított dió

1 deci zöldség alaplé

2 deci tejszín

200 g füstölt sajt

1 tojás + adagonként 1-1 tojás a tetejére

só, bors

Elkészítés:

  1. A spenótot megmossuk, leszárazzuk és összetépjük.
  2. 3 evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd a végén egy pillanatra rádobjuk a zúzott fokhagymát is, és belekeverjük az előkészített spenótleveleket.
  3. Megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A szikkadt bagettet durvára daráljuk, és belesimítjuk egy tepsibe.
  5. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és 220 fokos sütőben megpirítjuk.
  6. Ha elkészült, megszórjuk a kakukkfűvel és a borsikafűvel, összekeverjük és lefedve 10 percig állni hagyjuk.
  7. Ezt követően összekeverjük a spenótot a fűszeres bagett morzsával.
  8. Hozzáadjuk a pirított, darált diót, a szerecsendiót, borsozzuk és szükség szerint sózzuk.
  9. Belekerül még 100 g reszelt füstölt sajt, 1 deci zöldség alaplé, 2 deci tejszín és egy tojás.
  10. A masszát egy tűzálló tálba tesszük, és a tetejére szórjuk a maradék füstölt sajtot.
  11. Én 1 tojást is ráütöttem a tetejére a sütési idő felénél.
  12. 220 fokos sütőben, 25 perc alatt készül el.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük