Meleg, mandulás kelkáposzta saláta quinoával és datolyával

Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (6 adag):

1 evőkanál olívaolaj

1 nagy vöröshagyma, kockára vágva

1 csipet só

200 g quinoa

2,5 dl víz

1 kis gerezd zúzott fokhagyma

6 nagyobb, zöld kelkáposzta levél

100 g pirított, sózott egész mandula

100 g magozott, darabolt datolya

Az öntethez:

1 narancs leve

1/2 lime leve

2 teáskanál juharszirup

½ dl extra szűz olívaolaj

Só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. A quinoát a fokhagymával összekeverve tegyük egy magas falú serpenyőbe, és enyhén pirítsuk meg. Ezt követően engedjük fel vízzel, és lassú tűzön, kevergetve főzzük 5-6 percig, majd lefedve tegyük félre.
  2. Egy másik serpenyőben az olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát, egészen barnára. Ha elkészült, forgassuk bele a csíkokra vágott kelkáposztát, és 1-2 perc alatt pirítsuk át.
  3. Keverjük ki az öntetet a megadott hozzávalókból.
  4. A quinoát egy villával keverjük át, hogy ne tapadjanak össze a szemek, majd keverjük össze a hagymás kelkáposztával.
  5. Adjuk a salátához a többi hozzávalót, keverjük hozzá az öntetet, és tálaljuk.

A recepthez készült videót a Youtube csatornámon nézhetitek meg – ITT.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük