Elkészítés: 30 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (6 adag):
1 evőkanál olívaolaj
1 nagy vöröshagyma, kockára vágva
1 csipet só
200 g quinoa
2,5 dl víz
1 kis gerezd zúzott fokhagyma
6 nagyobb, zöld kelkáposzta levél
100 g pirított, sózott egész mandula
100 g magozott, darabolt datolya
Az öntethez:
1 narancs leve
1/2 lime leve
2 teáskanál juharszirup
½ dl extra szűz olívaolaj
Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A quinoát a fokhagymával összekeverve tegyük egy magas falú serpenyőbe, és enyhén pirítsuk meg. Ezt követően engedjük fel vízzel, és lassú tűzön, kevergetve főzzük 5-6 percig, majd lefedve tegyük félre.
- Egy másik serpenyőben az olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát, egészen barnára. Ha elkészült, forgassuk bele a csíkokra vágott kelkáposztát, és 1-2 perc alatt pirítsuk át.
- Keverjük ki az öntetet a megadott hozzávalókból.
- A quinoát egy villával keverjük át, hogy ne tapadjanak össze a szemek, majd keverjük össze a hagymás kelkáposztával.
- Adjuk a salátához a többi hozzávalót, keverjük hozzá az öntetet, és tálaljuk.
A recepthez készült videót a Youtube csatornámon nézhetitek meg – ITT.