Elkészítés: 35 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (4-6 adag):

1 nagy édes burgonya, hámozva és kockákra vágva (kb. 300 g)

2 közepes sárgarépa, kockára vágva

1 közepes piros kaliforniai paprika, kimagozva és kockára vágva

1 nagy fej vöröshagyma, kockára vágva

100 g paradicsompüré

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 teáskanál hámozott és reszelt friss gyömbér

1 liter zöldség alaplé

4 evőkanál krémes mogyoróvaj

2 teáskanál méz

1/2 teáskanál őrölt cayenne bors

1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors

6 evőkanál apróra vágott snidling

1 evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb lábosban melegítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne a hagymát, a paprikát és a sárgarépát, időnként kevergetve, 5-6 percig.
  2. Ízesítsük cayenne borssal, fekete borssal, fokhagymával és a gyömbérrel, és pirítsuk tovább, még 1-2 percig.
  3. Keverjük hozzá a paradicsom pürét, a batátát, öntsük fel az alaplével és lefedve, lassú tűzön főzzük, míg a batáta megpuhul (kb. 20 perc)
  4. Botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a mogyoróvajat és a mézet, és lassú tűzön kevergetve melegítsük, míg a mogyoróvaj megolvad.
  5. Melegen, snidlinggel megszórva tálaljuk.

TIPP: Adhatunk hozzá ropogósra sütött, csípős kolbászkarikákat is.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük