Elkészítés: 35 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4-6 adag):
1 nagy édes burgonya, hámozva és kockákra vágva (kb. 300 g)
2 közepes sárgarépa, kockára vágva
1 közepes piros kaliforniai paprika, kimagozva és kockára vágva
1 nagy fej vöröshagyma, kockára vágva
100 g paradicsompüré
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál hámozott és reszelt friss gyömbér
1 liter zöldség alaplé
4 evőkanál krémes mogyoróvaj
2 teáskanál méz
1/2 teáskanál őrölt cayenne bors
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
6 evőkanál apróra vágott snidling
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- Egy nagyobb lábosban melegítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne a hagymát, a paprikát és a sárgarépát, időnként kevergetve, 5-6 percig.
- Ízesítsük cayenne borssal, fekete borssal, fokhagymával és a gyömbérrel, és pirítsuk tovább, még 1-2 percig.
- Keverjük hozzá a paradicsom pürét, a batátát, öntsük fel az alaplével és lefedve, lassú tűzön főzzük, míg a batáta megpuhul (kb. 20 perc)
- Botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a mogyoróvajat és a mézet, és lassú tűzön kevergetve melegítsük, míg a mogyoróvaj megolvad.
- Melegen, snidlinggel megszórva tálaljuk.
TIPP: Adhatunk hozzá ropogósra sütött, csípős kolbászkarikákat is.