Elkészítés: 40 perc
Nehézségi fok: 2
Lisztmentes, Tojásmentes, Cukorbeteg-barát
Hozzávalók (4 adag):
400 g vörös lencse, megmosva
1 kis karfiol rózsáira szedve
50g mogyoró
1 fehér hagyma, kockára vágva
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
1 teáskanál friss gyömbér gyökér, apróra kockázva
100 g sótlan vaj
1 teáskanál olívaolaj
1 liter víz
1 teáskanál enyhe, sárga curry por
1 csipetnyi őrölt édesköménymag
1 csillagánizs
½ fahéj
1 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
100 g joghurt
100 g kókusztejszín
1 citrom leve
egy csipetnyi só
1 evőkanál friss koriander, apróra vágva
Elkészítés:
- Egy nagy serpenyőben elkezdjük pirítani a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket a vajjal és egy kevés olajjal, közepes lángon.
- Amikor a hagyma áttetsző és puha, adjuk hozzá a lencsét és a vizet, lassú tűzön főzzük 20 percig, vagy míg a lencse megpuhul.
- Adjuk hozzá a fele joghurtot és a kókusztejszínt, ezzel lazán keverjük szét a lencseszemeket.
- Egy másik edényben, kevés olajon süssük aranysárgára a karfiolt, majd locsoljuk meg olívaolajjal és citromlével.
- A földimogyorót pirítsuk 3 percig 180C fokon, majd vágjuk durvára.
- Tálaláskor a meleg lencse tetejére halmozzuk a sült karfiolt, meglocsoljuk még citromlével, joghurttal, és megszórjuk földimogyoróval és korianderlevéllel.