Elkészítés: 45 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (8 adag):

A burgerekhez:

100 g zöld lencse, megfőzve

100 g vörös lencse, megfőzve

100 g barna lencse, megfőzve

100 g zöldborsó, megfőzve

1 hagyma, kockázva

5 gerezd fokhagyma, finomra reszelve

5 cm-es db gyömbér, reszelve

1 thai csilipaprika, felkockázva

50 g pirított kesudió, durvára vágva

½ csokor korianderzöld, apróra vágva

1 csokor menta, apróra vágva

2 evőkanál currypor

2 evőkanál őrölt kömény

2 evőkanál őrölt koriandermag

1 teáskanál csilipehely

2 tojás

50 g csicseriborsó liszt

A mártáshoz:

100 g görög joghurt

2 evőkanál tahini paszta (szezámszósz)

2 teáskanál juharszirup

1 citrom reszelt héja és leve

1/2 kávéskanál csilipor

+

Személyenként 1 pitakenyér a tálaláshoz, enyhén megpirítva

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Keverjük össze a burger hozzávalóit, és formázzunk belőle pogácsákat.
  3. Egy serpenyőben hevítsünk fel 5 evőkanál olajat, és süssük át a burgereket mindkét oldalon, majd tegyük  sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük még 15 percig.
  4. Közben keverjük össze a szósz hozzávalóit, és enyhén pirítsuk meg a pitát. Frissen tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük