Elkészítés: 45 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (8 adag):
A burgerekhez:
100 g zöld lencse, megfőzve
100 g vörös lencse, megfőzve
100 g barna lencse, megfőzve
100 g zöldborsó, megfőzve
1 hagyma, kockázva
5 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
5 cm-es db gyömbér, reszelve
1 thai csilipaprika, felkockázva
50 g pirított kesudió, durvára vágva
½ csokor korianderzöld, apróra vágva
1 csokor menta, apróra vágva
2 evőkanál currypor
2 evőkanál őrölt kömény
2 evőkanál őrölt koriandermag
1 teáskanál csilipehely
2 tojás
50 g csicseriborsó liszt
A mártáshoz:
100 g görög joghurt
2 evőkanál tahini paszta (szezámszósz)
2 teáskanál juharszirup
1 citrom reszelt héja és leve
1/2 kávéskanál csilipor
+
Személyenként 1 pitakenyér a tálaláshoz, enyhén megpirítva
Elkészítés:
- Melegítsük fel a sütőt 180 ºC-ra.
- Keverjük össze a burger hozzávalóit, és formázzunk belőle pogácsákat.
- Egy serpenyőben hevítsünk fel 5 evőkanál olajat, és süssük át a burgereket mindkét oldalon, majd tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük még 15 percig.
- Közben keverjük össze a szósz hozzávalóit, és enyhén pirítsuk meg a pitát. Frissen tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography