Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (12 db):

2 bögre tönkölybúza liszt

½ csomag sütőpor

1 kávéskanál só

2 evőkanál fűszeres olíva olaj

300 g natúr joghurt

2 tojás

1 vöröshagyma + 2 evőkanál olaj

100 g pirított, vágott dió

Fotó: Tóth Milán Photography

Elkészítés:

  1. A hagymát az olajon megpároljuk, a diót egy serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a joghurtot, a fűszeres olajat és a tojásokat, és simára keverjük a tésztát.
  3. A végén belekeverjük a diót és a párolt hagymát, és a muffinsütőbe helyezett, kiolajozott papírkapszlikba kanalazzuk a tésztát (a kétharmadáig töltsük meg őket).
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük