Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (12 db):
2 bögre tönkölybúza liszt
½ csomag sütőpor
1 kávéskanál só
2 evőkanál fűszeres olíva olaj
300 g natúr joghurt
2 tojás
1 vöröshagyma + 2 evőkanál olaj
100 g pirított, vágott dió
Elkészítés:
- A hagymát az olajon megpároljuk, a diót egy serpenyőben enyhén megpirítjuk.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a joghurtot, a fűszeres olajat és a tojásokat, és simára keverjük a tésztát.
- A végén belekeverjük a diót és a párolt hagymát, és a muffinsütőbe helyezett, kiolajozott papírkapszlikba kanalazzuk a tésztát (a kétharmadáig töltsük meg őket).
- Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.