Elkészítés: 40 perc (+ a cékla elősütése 40 perc)
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 adag):
350 g zöld lencse
4 db közepes cékla
10 g friss torma, finomra reszelve
1 nagy lilahagyma, apróra vágva
150 g sűrű kókuszkrém
2 babérlevél
1 dl fehérbor
2 evőkanál szarvasgombaolaj (olívaolajjal helyettesíthető)
Só és bors
Elkészítés:
- Először vágjuk félbe a megtisztított céklákat, fektessük egy tepsibe és süssük 40 percen át 180 ºC-on.
- Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a hagymát, adjuk hozzá a lencsét (a zöld lencsét nem kell áztani), a babérlevelet és a bort, majd annyi vizet, hogy ellepje.
- Forraljuk fel, majd lassan pároljuk, míg a víz elpárolog, és csak annyi marad, hogy nedvesen tartsa a keveréket.
- Közben adjuk hozzá a tormát és a kókuszkrém felét.
- A megsütött céklát hámozzuk meg, vágjuk 1 cm-es kockákra (le is reszelhetjük), és keverjük a lencséhez.
- Locsoljuk meg szarvasgombaolajjal, adjuk hozzá a maradék tejszínt és tálaljuk.
Food design: Antal Balázs BAANTAL
Fotó: Tóth Milán Photography