Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (6 adag):
200 g rizs
1 l tej
5 evőkanál porcukor
csipetnyi só
1 teáskanál vanília kivonat
2 tojás szétválasztva
6 felezett őszibarack kompót
1 teáskanál gyümölcsecet
1 evőkanál baracklekvár






Elkészítés:
- A rizsből és a tejből a porcukorral tejberizst főzünk, majd hagyjuk félig kihűlni.
- Akkor hozzákeverjük a vaníliakivonatot és a tojások sárgáját, és hat részre osztva hőálló tálkákba kanalazzuk.
- A rizs tetejére borítunk egy-egy felezett őszibarackot.
- A tojásfehérjéből az ecettel és a lekvárral kemény habot verünk, és a barackok tetejére halmozzuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, míg a hab pirulni kezd a tetején.