Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fok: 4
Hozzávalók és elkészítés (4 személyre):
Halszeletek vajban sütve:
8 szelet tiszai harcsafilé (adagonként 2 szelet, kb. 1,5 centi vastagok)
25 g vaj
só, bors
Az előkészített halszeleteket besózzuk, és az olvasztott vajban mindkét oldalon átsütjük.
Édesköményszósz
1 édeskömény gumó (a zöldjét tegyük el a díszítéshez)
25 g vaj
2 deci fehérbor
1 dl tejszín
só, bors
- Az apróra vágott édesköményt a felolvasztott vajban enyhén megsózva üvegesre pároljuk, majd a fehérborral felöntve puhára főzzük.
- Ha elkészült, simára turmixoljuk, majd a tejszínt hozzáadva összemelegítjük.
- Az édeskömény zöldjét apróra vágjuk, és a tányérra tálalt ételt megszórjuk vele.
Spenótgombóc
1 kg friss spenót
4 gerezd fokhagyma
8 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
só, bors
4 evőkanál olaj
víz a főzéshez
- A megmosott, száraitól megtisztított spenótot az olajon puhára pároljuk, az összezúzott fokhagymával együtt.
- Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni (ha szükséges, lecsöpögtetjük).
- Akkor hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a tojást, összegyúrjuk, majd 5 centi átmérőjű gombócokat formálunk belőle.
- Egy fazékban vizet forralunk, és a spenótgombócokat addig főzzük, míg azok feljönnek a víz színére.
- Akkor egy szűrőbe szedjük, és azonnal tálaljuk.