Előkészítés: 20 perc + egy éjszaka
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
2 vöröshagyma
friss tárkony, lestyán, koriander
1 kiskanál fehér mustármag
4 evőkanál olaj
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál őrölt bors
1 szál csípős füstölt kolbász
700 g mangalicacomb
só
300 ml száraz vörösbor
a tálaláshoz:
piros és zöld ízlés szerint csípős paprika
200 ml tejföl
- A savanyú káposztát kinyomkodjuk, apróra vagdaljuk, és összekeverjük az egyik finomra vágott hagymával, friss tárkonnyal, lestyánnal és korianderrel, valamint a mustármaggal.
- Egy jól záródó edényben egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap a másik apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, a borsot és a felkarikázott kolbászt.
- Addig pirítjuk, míg a kolbászból ki nem sül a zsiradék.
- Ekkor hozzáadjuk a felkockázott húst, enyhén megsózzuk, és kis lángon addig pároljuk, míg levet nem enged.
- Az előkészített savanyú káposztát belekeverjük, és félig megpároljuk.
- Végül hozzáöntjük a vörösbort, és lassú tűzön készre főzzük.
- Néhány karika erős paprikával, tejföllel, ropogós friss kenyérrel kínáljuk.
