Előkészítés: 20 perc + egy éjszaka

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta

2 vöröshagyma

friss tárkony, lestyán, koriander

1 kiskanál fehér mustármag

4 evőkanál olaj

1 kiskanál pirospaprika

1 kiskanál őrölt bors

1 szál csípős füstölt kolbász

700 g mangalicacomb

300 ml száraz vörösbor

a tálaláshoz:

piros és zöld ízlés szerint csípős paprika

200 ml tejföl

  1. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, apróra vagdaljuk, és összekeverjük az egyik finomra vágott hagymával, friss tárkonnyal, lestyánnal és korianderrel, valamint a mustármaggal.
  2. Egy jól záródó edényben egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a másik apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, a borsot és a felkarikázott kolbászt.
  4. Addig pirítjuk, míg a kolbászból ki nem sül a zsiradék.
  5. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott húst, enyhén megsózzuk, és kis lángon addig pároljuk, míg levet nem enged.
  6. Az előkészített savanyú káposztát belekeverjük, és félig megpároljuk.
  7. Végül hozzáöntjük a vörösbort, és lassú tűzön készre főzzük.
  8. Néhány karika erős paprikával, tejföllel, ropogós friss kenyérrel kínáljuk.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük