Elkészítés: 1 óra
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
700 g pulykamedalion
100 vaj
2×1 kávéskanál őrölt fahéj
250 g tejszín
3 tojássárgája
só, bors
250 g őszibarackbefőtt
fehér rizs
Elkészítés:
- A húst besózzuk, a vajat pedig felolvasztjuk egy serpenyőben és beletesszük a fahéjat – mikor felforrósodott, ebben sütjük ki a pulykamedalionok mindkét oldalát, melyeket ezt követően egy tűzálló tálba rendezünk.
- A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával, sózzuk, beletesszük a fahéj másik felét és egy cseppnyi borsot, majd ráöntjük az elősütött hússzeletekre.
- Rászórjuk a gerezdekre vágott barackbefőttet, ás 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
- Főtt fehér rizzsel tálaljuk.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography