Fahéjas pulykamedalion barackbefőttel

Elkészítés: 1 óra

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

700 g pulykamedalion

100 vaj

2×1 kávéskanál őrölt fahéj

250 g tejszín

3 tojássárgája

só, bors

250 g őszibarackbefőtt

fehér rizs

Elkészítés:

  1. A húst besózzuk, a vajat pedig felolvasztjuk egy serpenyőben és beletesszük a fahéjat – mikor felforrósodott, ebben sütjük ki a pulykamedalionok mindkét oldalát, melyeket ezt követően egy tűzálló tálba rendezünk.
  2. A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával, sózzuk, beletesszük a fahéj másik felét és egy cseppnyi borsot, majd ráöntjük az elősütött hússzeletekre.
  3. Rászórjuk a gerezdekre vágott barackbefőttet, ás 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  4. Főtt fehér rizzsel tálaljuk.

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük