Elkészítés: 50 perc
Nehézség: 4
Hozzávalók (6 adag):
Spárga:
1 kg fehér spárga
50 g vaj
1 dl fehérbor
só
Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk és egy tűzálló tálba fektetjük. A vajat megolvasztjuk, megsózzuk, és a spárgára öntjük. Belekerül még 1 deci száraz fehér bor, majd lefedve előmelegített 160 fokos sütőbe tesszük és 15 perc alatt puhára pároljuk.
Besamel:
2 tojás sárgája
30 g vaj
½ gerezd reszelt fokhagyma
100 g füstölt sajt
4 deci tej
2 evőkanál liszt
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és arany barnára pirítjuk benne a lisztet. Beleöntjük hideg tejjel, és csomómentesen elkeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot és a puhára párolt spárgára öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben további 20 percig sütjük, míg szépen megpirul a teteje.
Sült csirkecombok:
6 db csirke alsócomb
6 szelet bacon
só
1 gerezd fokhagyma
½ deci fehérbor
Elkészítés:
A csirkecombokat lebőrözzük, bedörzsöljük fokhagymával és besózzuk. Beletekerjük őket 1-1 szelet bacon-be, és egy serpenyőben fektetjük. Aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk őket. Akkor levesszük a fedőt, és „körbesütjük” a combokat, hogy a bacon mindenhol megpiruljon. a csőben sült spárgával tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography