Spárga csőben sütve, sült csirkecombokkal

Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 4

Hozzávalók (6 adag):

Spárga:

1 kg fehér spárga

50 g vaj

1 dl fehérbor

Elkészítés:

A spárgát megtisztítjuk és egy tűzálló tálba fektetjük. A vajat megolvasztjuk, megsózzuk, és a spárgára öntjük. Belekerül még 1 deci száraz fehér bor, majd lefedve előmelegített 160 fokos sütőbe tesszük és 15 perc alatt puhára pároljuk.

Besamel:

2 tojás sárgája

30 g vaj

½ gerezd reszelt fokhagyma

100 g füstölt sajt

4 deci tej

2 evőkanál liszt

só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és arany barnára pirítjuk benne a lisztet. Beleöntjük hideg tejjel, és csomómentesen elkeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot és a puhára párolt spárgára öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben további 20 percig sütjük, míg szépen megpirul a teteje.

Sült csirkecombok:

6 db csirke alsócomb

6 szelet bacon

1 gerezd fokhagyma

½ deci fehérbor

Elkészítés:

A csirkecombokat lebőrözzük, bedörzsöljük fokhagymával és besózzuk. Beletekerjük őket 1-1 szelet bacon-be, és egy serpenyőben fektetjük. Aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk őket. Akkor levesszük a fedőt, és „körbesütjük” a combokat, hogy a bacon mindenhol megpiruljon. a csőben sült spárgával tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük