Kapros lazacleves spárgával

Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (6 adag):

  • 400 g pácolt, füstölt lazac
  • 500 g fehér spárga
  • 1 csomag kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, fehér bors
  • 200 g zsíros tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1,5 liter zöldség alaplé

Elkészítés:

  1. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, és megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát.
  2. Ezt követően beletesszük a megtisztított, feldarabolt spárgát, megsózzuk és kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg a spárga levet enged.
  3. Akkor felengedjük az alaplével, és puhára főzzük. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel (a lisztet egyébként elhagyhatjuk: én azért teszem bele, mert így nem csapódik ki a tejföl a meleg levesben, és selymesebb lesz a textúrája).
  4. A puhára főtt spárgát simára turmixoljuk – én a végén le is szoktam szűrni, hogy az apró rostok se kerüljenek bele, hozzákeverjük a tejfölt, a fehér borsot, és a kockára vágott lazaccal együtt újra felfőzzük.
  5. Apróra vágott, friss kaporral tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük