Elkészítés: 20 perc
Nehézség: 2
Ezt a fűszervajat inkább ghínek nevezném, ugyanis felolvasztottam, mielőtt beletettem a medvehagymát és a fűszereket. Ettől kicsit “ridegebb” lesz, hidegen nehezebben kenhető, viszont nem avasodik meg. A vele készült töltött cipó büféasztalra vagy egy piknikre kitűnő választás.
Medvehagymás fűszervaj
Hozzávalók (200 g):
200 g vaj (lehetőleg házi)
1 csokor medvehagyma (vagy snidling)
1 csipet só
fokhagymabors
Elkészítés:
- A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és lassú tűzön 4-5 percig forraljuk, közben a habját leszedjük.
- Kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, a sót és a fokhagymaborsot, és egy jól lezárható edénybe öntve a hűtőbe tesszük.
Grillezett csirkemellel töltött cipó
Hozzávalók (6 adag):
1 kis rozscipó (700 g)
1 filézett csirkemell
só
őrölt fekete bors
majonéz
medvehagymás fűszervaj
Elkészítés:
- A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc múlva grillserpenyőben kisütjük.
- A rozscipót három szeletre vágjuk, és megkenjük medvehagymás fűszervajjal. Rátesszük a grillezett csirkemellszeleteket, és a hús tetejét megkenjük majonézzel is.
- A cipót lezárjuk, és hosszában szeletelve kínáljuk.