Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (8 adag):
200 g liszt
4 tojás
2,5 deci tejszín
1 csipet só
1 evőkanál porcukor
2 evőkanál vaj
Elkészítés:
- A lisztet egy tálba rakjuk, ehhez keverjük hozzá a tejszínt, a sót és a tojássárgáját.
- A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd a porcukrot hozzáadva tovább verjük, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, elegyítjük a tejszínes masszával.
- Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és beleöntjük a tésztát.
- Addig sütjük, míg az alja megpirul, ekkor megfordítjuk, és hasonlóképpen megsütjük a másik felét is.
- Én a sütőlapát fejével szoktam feldarabolni – forrón, porcukorral meghintve tálaljuk, és mindenki a saját kedvenc lekvárját kapja hozzá.
Fotó: Tóth Milán Photography