Sütőtökmártásban sült spagetti pirított tökmaggal és tökmagolajjal

Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 nagy adag):

250 g spagetti

500 g sütőtök

1 szál póréhagyma

½ l zöldség alaplé

2,5 dl tejszín

3 evőkanál pirított tökmag

50 g vaj

1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió, só

Tökmagolaj a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A vajon megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott, kimagozott sütőtököt, és kevés sóval és a szerecsendióval meghintve együtt, fedő alatt pároljuk további 8 percig.
  2. Akkor felöntjük a tejszínnel és fél liter alaplévél, puhára főzzük, majd simára turmixoljuk.
  3. A tésztát félig megfőzzük, és egy tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a sütőtökmártást, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A tökmagot félidőben szórjuk rá, nehogy megégjen.
  4. Tálaláskor kínálhatunk hozzá tökmagolajat is.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük