Elkészítés: 10 perc + fagyasztás

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (4 adag):

4 adag lefőzött feketekávé (200 ml)

1 liter tej (szója-, rizs- vagy mandulatej is megfelel)

4 evőkanál méz (cukor vagy édesítőszer is jó)

4 teáskanál vaníliapor (az esszencia is jó, de a portól szép sárga színe lesz a tejnek)

Elkészítés:

  1. A kávét megfőzzük, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd jégkockatartóba öntjük és lefagyasztjuk.
  2. A hideg tejet 3 dl-es poharakba töltjük (250 ml jut egy pohárba), ízesítjük a mézzel és a vaníliakivonattal.
  3. A fagyasztóból kivett kávés jégkockákat beletesszük, és azonnal fogyasztjuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük