Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (15 szelet):

1 bögre liszt

1 bögre cukor

100 g szeletelt mandula

1 csomag sütőpor

4 tojás

8 evőkanál olívaolaj

10 evőkanál tej

a tetejére:

fél maréknyi szeletelt mandula

250 g meggy

100 g sütésálló csokipasztilla

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és egy olajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük.
  2. A megmosott, leszárogatott meggyet és a csokipasztillákat a tetejére szórjuk, és meghintjük szeletelt mandulával. 3 percig 220 °C-on, majd további 20 percig 180 °C-on sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük.

A bögrés sütiknél nincs egyszerűbb a Földön: ez a változat szinte elronthatatlan, és garantáltan készen van fél óra alatt. Friss gyümölccsel még nyáriasnak is tekinthető, bár kalóriaszegénynek a csoki és a mandula miatt semmiképpen.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük