Hozzávalók:
Zöldségek:
– 2 közepes sárgarépa felkarikázva
– 1 közepes petrezselyemgyökér felkarikázva
– 1 közepes burgonya kockákra vágva
– 2 fej vöröshagyma, aprítva
– 1 zöld húsú paprika, kockákra vágva
– 1 piros pritamin paprika, gerezdekre vágva
– 4-5 db kis csiperke gomba
– Fél sütőtök, kockákra vágva
– Fél kis karfiol, rózsáira szedve
A fűszerek:
– 4 evőkanál olaj
– 1 teáskanál őrölt kardamom
– 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
– 1,5 teáskanál római kömény
– 1 teáskanál őrölt koriander
– 1 teáskanál őrölt kurkuma
– 1 teáskanál barna mustármag
– 1/2 teáskanál csilipor
– 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
Folyadék:
– 3 dl víz
– 2 dl sárgabaracknektár
– 2 evőkanál sárgabarackdzsem
Az olajat felhevítjük egy nagyobb méretű serpenyőben, és megpároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a fűszereket, és addig pirítjuk, míg illatozni kezd.
Akkor beletesszük a sárgarépát, a petrezselymet és a burgonyát, a folyadékokat, és kb. 20 percig időnként kevergetve lassú tűzön főzzük.
Belekeverjük a többi zöldséget, és további 10 percig együtt pároljuk. Tálalás előtt tehetünk bele darált mandulát vagy kókuszt, esetleg kókusztejet is.
