Serpenyős karaj korianderes zöldborsópürével

Elkészítés: 70 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (4 adag):

4 szelet csontos mangalicakaraj

(egyenként kb. 150 g-os)

olaj a hús sütéséhez

500 g zöldborsó (kifejtve)

200 g újkrumpli

1 kisebb vöröshagyma

4 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 kis csokor friss koriander

1 gerezd fokhagyma

60 g vaj

1 kk őrölt koriander mag

őrölt színes bors

Elkészítés:

  1. Előző este összekeverjük az olívaolajat az összevágott zöld koriander felével és a felszeletelt fokhagymával, majd egy jól záródó edényben a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a zöldborsót, a megtisztított, kockákra vágott krumplit és megtisztított, de egészben hagyott hagymát a vaj felén megfuttatjuk, majd egy kevés vízzel puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és a főtt hagymát kivesszük belőle.
  3. A borsót pürésítjük, hozzákeverjük a vaj másik felét, az őrölt koriandert és a maradék felaprított zöld koriandert.
  4. A húst besózzuk, borsozzuk és egy kevés olajon, serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük