Elkészítés: 70 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (4 adag):
4 szelet csontos mangalicakaraj
(egyenként kb. 150 g-os)
olaj a hús sütéséhez
500 g zöldborsó (kifejtve)
200 g újkrumpli
1 kisebb vöröshagyma
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 kis csokor friss koriander
1 gerezd fokhagyma
60 g vaj
só
1 kk őrölt koriander mag
őrölt színes bors
Elkészítés:
- Előző este összekeverjük az olívaolajat az összevágott zöld koriander felével és a felszeletelt fokhagymával, majd egy jól záródó edényben a hűtőbe tesszük.
- Másnap a zöldborsót, a megtisztított, kockákra vágott krumplit és megtisztított, de egészben hagyott hagymát a vaj felén megfuttatjuk, majd egy kevés vízzel puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és a főtt hagymát kivesszük belőle.
- A borsót pürésítjük, hozzákeverjük a vaj másik felét, az őrölt koriandert és a maradék felaprított zöld koriandert.
- A húst besózzuk, borsozzuk és egy kevés olajon, serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal.
Fotó: Tóth Milán Photography