Elkészítés: 35 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (6 db):

250 g leveles tészta (egy csomag)

200 g túró

1 dl tejföl

1 tojás sárgája

1 teáskanál pirospaprika

1 teáskanál köménymag

só, bors

1 csomag zöldhagyma (+ a fogyasztáshoz)

Elkészítés:

A túrót kikeverjük a tejföllel, a tojássárgájával és a fűszerekkel. Belekeverjük a felaprított zöldhagymát is, és az előkészített levelestésztára kenjük, majd feltekerjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt halvány aranybarnára sütjük, és melegen tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük