Elkészítés: 80 perc
Nehézség: 3
Hozzávalók (kb. 18 szelet):
1 csomag réteslap (9 lap)
Egy tekercshez 3 lapot használunk. Az első réteslapot sütőpapírra fektetjük (hogy könnyebb legyen feltekerni), megkenjük olajjal (legjobb, ha ecsetet használunk), majd ráfektetjük a következőt, azt is megkenjük, és a harmadikkal is így járunk el. Ezt a műveletet háromszor ismételjük meg, közben sorban, más-más töltelékkel megtöltjük a megkent lapokat, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük.
Tökös-mákos töltelék:
250 g friss gyalult tök
100 g darált mák
100 g vaníliás porcukor
A cukrot és a mákot összekeverjük, és az olajjal megkent réteslapokra szórjuk, majd egyenletesen elosztva rászórjuk a gyalult tököt is.
A tésztát feltekerjük, és a rudat átemeljük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra vagy tepsibe. A tetejét is megkenjük olajjal.
Diós-meggyes töltelék:
250 g egész meggy
100 g darált dió
100 g vaníliás porcukor
A cukrot és a diót összekeverjük, és az olajjal megkent réteslapokra szórjuk, majd egyenletesen elosztva rászórjuk a megmosott, leszárogatott egészben hagyott meggyszemeket is.
A tésztát feltekerjük, és a rudat átemeljük a sütőpapírral bélelt sütőlapra vagy tepsibe, a másik rétes mellé. Ennek a tetejét is megkenjük olajjal.
Túrós-málnás töltelék:
100 g túró
100 ml tejföl
100 g vaníliás porcukor
1 citrom reszelt héja
150 g málna
A túrót, a tejfölt, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, és rákenjük az előkészített réteslapokra, majd rászórjuk a málnaszemeket, és feltekerjük. Átemeljük a sütőpapírral bélelt sütőlapra vagy tepsibe, a másik két rétes mellé, és ennek a tetejét is megkenjük olajjal.
Fotó: Tóth Milán Photography