Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 2
A szezon kedvence ezúttal leveles tésztába göngyölve került az asztalra. A rétesbe zöld, a szószba fehérspárga került, és nagyon ügyeltem az enyhe fűszerezésre, hogy a zöldség íze maghatározó maradjon.
Hozzávalók (6 adag):
1 csomag leveles tészta
250 gramm ricotta
1 citrom reszelt héja
1 csomag zöldspárga
A szószhoz:
1 csomag fehérspárga
2 dl tejszín
5-6 apróra vágott mentalevél
Fél dl fehérbor
1 kis fej főzőhagyma
só, fehérbors
3 dkg vaj
Elkészítés:
- A zöldspárgát félig megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
- A ricottát kikeverjük a citromhéjjal, enyhén megsózzuk, majd a kiterített, vékonyra nyújtott leveles tésztára kenjük.
- Ráfektetjük az előkészített zöldspárgákat, és feltekerjük.
- Tetejét megkenjük egy kis tojásfehérjével és olajjal, majd 180 fokos sütőben halványpirosra sütjük.
- A szószhoz a hagymát felaprítjuk, majd a felolvasztott vajban megpároljuk.
- Felöntjük a fehérborral és beletesszük a tisztított, felvágott fehérspárgát – a spárgasípokat félretesszük.
- Puhára pároljuk, majd pürésítjük, ezután öntjük fel a tejszínnel és adjuk hozzá a spárgasípokat.
- Együtt felfőzzük, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott mentával, a rétes mellé tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography