Kétrétegű brownie fekete és fehér csokival

Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 3

Hozzávalók (14 szelet):

220 g cukor

180 g liszt

4 tojás

120 g vaj

100 g fekete csokoládé

100 g fehér csokoládé

2 kávéskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. Két keverőtálban dolgozunk: egyikben a fehér, másikban a fekete csokis masszát állítjuk össze – a többi hozzávalót értelemszerűen megfelezzük.
  2. Először egy kis lábasban összeolvasztjuk a csokit (külön a fehéret és külön a feketét) és a vajat (60-60 grammot), amit a tűzről levéve langyosra hűtünk, majd átkanalazunk a keverőtálba.
  3. A cukor felével elektromos keverővel, kis fokozaton, habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is – masszánként kettőt, és egy-egy kanál vaníliakivonatot.
  4. Lassan adagolva hozzákeverjük a lisztet (90-90 grammot).
  5. Először a fekete csokis masszát öntjük a kivajazott tepsibe (kb. a negyedét meghagyjuk a tetejére), majd a fehéret. A maradék csokis tésztából csíkokat húzunk a tetejére.
  6. 180 °C-os, előmelegített sütőben szúráspróbáig (kb. 25 perc) sütjük.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük