Kapribogyós körözött

Egy egyszerű körözött: a paprikás túró frissessége jól harmonizál a kapribogyó fanyarságával. A friss zöldségeket pedig beletehetjük az ezzel készült szendvicsbe.

Hozzávalók (350 g):

250 g túró

175 g tejföl

1 teáskanál pirospaprika

50 g kapribogyó

néhány medvehagyma-, esetleg salátalevél

friss mini bagettek ízlés szerint

Elkészítés:

A túrót kikeverjük a tejföllel és a paprikával, majd beletesszük a lecsöpögtetett kapribogyót.

A bagetteket félbevágjuk, beletesszük a medvehagymaleveleket, ráhalmozzuk a körözöttet, és befedjük a szendvicset.

Fűszeres tojáskrém

Egy igazán könnyű, tavaszi tojáskrém szerecsendióval. De más évszakban is asztalra tehetjük, ha a medvehagymát zöld- vagy metélőhagymával váltjuk ki.  

Hozzávalók (350 g):

10 tojás

100 g vaj

200 g majonéz

5-6 medvehagymalevél vagy egy csokor snidling

1 csipet szerecsendió, só

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük, és megtisztítjuk.

Félbevágjuk, a sárgájukat egy tálba szórjuk, és villával összetörjük. A feldarabolt fehérjét belekeverjük, megsózzuk, és a majonézzel pépesítjük.

Végül a finomra vágott hagymával és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

Egy-két órára a hűtőbe tesszük.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük