Kapribogyós körözött
Egy egyszerű körözött: a paprikás túró frissessége jól harmonizál a kapribogyó fanyarságával. A friss zöldségeket pedig beletehetjük az ezzel készült szendvicsbe.
Hozzávalók (350 g):
250 g túró
175 g tejföl
1 teáskanál pirospaprika
50 g kapribogyó
néhány medvehagyma-, esetleg salátalevél
friss mini bagettek ízlés szerint
Elkészítés:
A túrót kikeverjük a tejföllel és a paprikával, majd beletesszük a lecsöpögtetett kapribogyót.
A bagetteket félbevágjuk, beletesszük a medvehagymaleveleket, ráhalmozzuk a körözöttet, és befedjük a szendvicset.
Fűszeres tojáskrém
Egy igazán könnyű, tavaszi tojáskrém szerecsendióval. De más évszakban is asztalra tehetjük, ha a medvehagymát zöld- vagy metélőhagymával váltjuk ki.
Hozzávalók (350 g):
10 tojás
100 g vaj
200 g majonéz
5-6 medvehagymalevél vagy egy csokor snidling
1 csipet szerecsendió, só
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük, és megtisztítjuk.
Félbevágjuk, a sárgájukat egy tálba szórjuk, és villával összetörjük. A feldarabolt fehérjét belekeverjük, megsózzuk, és a majonézzel pépesítjük.
Végül a finomra vágott hagymával és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Egy-két órára a hűtőbe tesszük.