Elkészítés: 20 perc

Nehézség: 2

Ezt a fűszervajat inkább ghínek nevezném, ugyanis felolvasztottam, mielőtt beletettem a medvehagymát és a fűszereket. Ettől kicsit “ridegebb” lesz, hidegen nehezebben kenhető, viszont nem avasodik meg. A vele készült töltött cipó büféasztalra vagy egy piknikre kitűnő választás.

Medvehagymás fűszervaj

Hozzávalók (200 g):

200 g vaj (lehetőleg házi)

1 csokor medvehagyma (vagy snidling)

1 csipet só

fokhagymabors

Elkészítés:

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és lassú tűzön 4-5 percig forraljuk, közben a habját leszedjük.
  2. Kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük az apróra vágott medvehagymát, a sót és a fokhagymaborsot, és egy jól lezárható edénybe öntve a hűtőbe tesszük.

Grillezett csirkemellel töltött cipó

Hozzávalók (6 adag):

1 kis rozscipó (700 g)

1 filézett csirkemell

őrölt fekete bors

majonéz

medvehagymás fűszervaj

Elkészítés:

  1. A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc múlva grillserpenyőben kisütjük.
  2. A rozscipót három szeletre vágjuk, és megkenjük medvehagymás fűszervajjal. Rátesszük a grillezett csirkemellszeleteket, és a hús tetejét megkenjük majonézzel is.
  3. A cipót lezárjuk, és hosszában szeletelve kínáljuk.

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük