Elkészítés: 50 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (8 adag):
1 kg parázstök
1 fej vöröshagyma
4 evőkanálolaj
Fűszerek: só, kakukkfű, őrölt fekete bors, csili
1 liter húsleves
200 g erdei gomba
1 evőkanál olajban eltett darált szarvasgomba (szarvasgombakaviár)
A tálaláshoz: szarvasgomba olaj
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/11/YI5M5820.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/11/YI5M5816.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/11/YI5M5821.jpg)
Elkészítés:
- A tököt kettévágva megsütjük, majd kivájjuk a húsát, melyet az olajon megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymával összekeverünk és felöntjük húslevessel.
- Kakukkfűvel, borssal, sóval és egy csipet szárított csilivel ízesítjük, majd felforraljuk. Ha szükséges, botmixerrel pürésítjük.
- Kevés olajon megpirítjuk a gombákat, hozzákeverünk egy evőkanálnyi olajban eltett, darált szarvasgombát (szarvasgomba kaviár). Amit én használtam, fokhagymával van ízesítve – ezt szükség esetén pótolhatjuk.
- A gombát a tányéron adjuk az enyhén csípős leveshez. Befejezésül locsoljuk meg kevés szarvasgomba olajjal is.
Fotó: Tóth Milán Photography