Sütőtök krémleves szarvasgomba kaviárral, pirított erdei gombákkal

Elkészítés: 50 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (8 adag):

1 kg parázstök

1 fej vöröshagyma

4 evőkanálolaj

Fűszerek: só, kakukkfű, őrölt fekete bors, csili

1 liter húsleves

200 g erdei gomba

1 evőkanál olajban eltett darált szarvasgomba (szarvasgombakaviár)

A tálaláshoz: szarvasgomba olaj

Elkészítés:

  1. A tököt kettévágva megsütjük, majd kivájjuk a húsát, melyet az olajon megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymával összekeverünk és felöntjük húslevessel.
  2. Kakukkfűvel, borssal, sóval és egy csipet szárított csilivel ízesítjük, majd felforraljuk. Ha szükséges, botmixerrel pürésítjük.
  3. Kevés olajon megpirítjuk a gombákat, hozzákeverünk egy evőkanálnyi olajban eltett, darált szarvasgombát (szarvasgomba kaviár). Amit én használtam, fokhagymával van ízesítve – ezt szükség esetén pótolhatjuk.
  4. A gombát a tányéron adjuk az enyhén csípős leveshez. Befejezésül locsoljuk meg kevés szarvasgomba olajjal is.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük