Elkészítés: 40 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (kb. 20 darab):

250 g sült tök kivájt húsa

250 g durvára darált zabpehely

100 g világos nádcukor

2 evőkanál olívaolaj

½ teáskanál só

½ csomag sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

100 g durvára darált erdei mogyoró

100 g sütésálló fehércsoki pasztilla

1 kávéskanál ánizs

1 teáskanál vaníliakivonat

1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd vizes kézzel először golyókat formázunk belőle, majd lapos pogácsákat, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Nem lesz olyan ropogós a tök miatt, mint egy hagyományos zabtallér, de nagyon tartalmas és relatíve egészséges reggeli süti.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük