Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (kb. 20 darab):
250 g sült tök kivájt húsa
250 g durvára darált zabpehely
100 g világos nádcukor
2 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál só
½ csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
100 g durvára darált erdei mogyoró
100 g sütésálló fehércsoki pasztilla
1 kávéskanál ánizs
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd vizes kézzel először golyókat formázunk belőle, majd lapos pogácsákat, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Nem lesz olyan ropogós a tök miatt, mint egy hagyományos zabtallér, de nagyon tartalmas és relatíve egészséges reggeli süti.
Fotó: Tóth Milán Photography