Elkészítés: 30 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
2 kg szilva, kimagozva, félbe vágva
100 g cukor, karamellizálva
3 cm gyömbér
3 csillagánizs
6 szegfűbors
1-1 kávéskanál őrölt kardamom, szegfűszeg, csili,
400 ml kókusztej
1 liter víz
1 deci szilvapálinka
szeletelt mandula
100 g mascarpone a tálaláshoz
Elkészítés:
- A karamellizált cukrot felengedjük egy kevés a vízzel, majd mikor elkezdett oldódni, beletesszük a feldarabolt szilvát, és magas hőfokon felfőzzük.
- Mikor a szilva megpuhult, beletesszük a gyömbért és a fűszereket, majd hozzáadjuk a többi vizet.
- Felmelegítés után beleöntjük a kókusztejet és a pálinkát. Enyhén pirított, szeletelt mandulával megszórva, egy-egy kanál mascarponéval tálaljuk.
Fotó: Tóth Milán Photography