Fűszeres szilvakrémleves

Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

2 kg szilva, kimagozva, félbe vágva

100 g cukor, karamellizálva

3 cm gyömbér

3 csillagánizs

6 szegfűbors

1-1 kávéskanál őrölt kardamom, szegfűszeg, csili,

400 ml kókusztej

1 liter víz

1 deci szilvapálinka

szeletelt mandula

100 g mascarpone a tálaláshoz

 Elkészítés:

  1. A karamellizált cukrot felengedjük egy kevés a vízzel, majd mikor elkezdett oldódni, beletesszük a feldarabolt szilvát, és magas hőfokon felfőzzük.
  2. Mikor a szilva megpuhult, beletesszük a gyömbért és a fűszereket, majd hozzáadjuk a többi vizet.
  3. Felmelegítés után beleöntjük a kókusztejet és a pálinkát. Enyhén pirított, szeletelt mandulával megszórva, egy-egy kanál mascarponéval tálaljuk.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük