Elkészítés: 50 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 üveg):
2 kg érett paradicsom
100 g cukor
1 kávéskanálnyi piros csilipaprika húsa ledarálva
1 evőkanál felaprított, összezúzott bazsalikomlevél
2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
- A paradicsomot a csumájánál kereszt alakban bevágjuk, és forrásban lévő vízbe dobjuk néhány percre – így könnyen eltávolítható a héja.
- Utána a magjával együtt felkockázzuk, és egy lábosban fedő nélkül feltesszük főni.
- Mikor a levének a fele elpárolgott, beletesszük a cukrot, a csiliőrleményt és a fokhagymát, és együtt forraljuk néhány percig.
- A bazsalikom a végén kerül bele, mielőtt a kiforrázott csatos üvegekbe tesszük.
TIPP: A szokásostól eltérően én nem dobom ki a paradicsom magját, hanem azzal együtt főzöm meg. Így, mivel ezzel együtt a leve is benne marad, nem olyan sűrű, viszont nagyon finom, üde íze van.
Fotó: Tóth Milán Photography