Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (1,5 kg dzsem):

1 kg érett sárgabarack

0,5 kg kockára vágott, érett sárgadinnye

200 g virágméz

3 cl barackpálinka

Elkészítés:

  1. A sárgabarackot egy tálban kézzel összetörjük, hogy krémes legyen, majd egy lábasban felfőzzük és forrásponton hagyjuk néhány percig bugyogni.
  2. Beletesszük a kockára vágott dinnyét és együtt főzzük, de szintén rövid ideig, hogy a dinnyekockák egészben maradjanak.
  3. A tűzről levéve hozzákeverjük a mézet és a pálinkát és kiforrázott dunsztosüvegekbe merjük, majd lefedjük.
  4. Száraz dunsztban hagyjuk őket kihűlni.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük