Elkészítés: 20 perc + fagyasztás
Nehézségi fok: 1
Hozzávalók (1 literhez):
1 liter szénsavmentes, lehűtött ásványvíz
200 g friss, megmosott áfonya
1 kígyóuborka
1 kis bébicukkini
1 dl balzsamecet + 2 dl víz
3 evőkanál méz
4 citrom leve
1 zöld citrom (lime) vékonyra szeletelve
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/YI5M1248.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/YI5M0744.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/YI5M1195.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/YI5M1202.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/YI5M1205.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/YI5M1194.jpg)
Elkészítés:
1. A balzsamecetet elkeverjük a vízzel, feloldjuk benne a mézet, majd jégkockatartóba öntjük és megfagyasztjuk.
2. Az uborkát és a cukkinit félcentis karikákra, majd gyufaszálvékonyságú csíkokra vágjuk, és az előkészített kancsóba vagy dunsztosüvegbe szórjuk. Hozzákeverjük az áfonyát.
3. A citromok levét kifacsarjuk, a lime-ot felszeleteljük, és szintén az előkészített edénybe tesszük.
4. Felöntjük az ásványvízzel, majd közvetlenül fogyasztás előtt beletesszük a mézes-balzsamecetes jégkockákat
Fotó: Tóth Milán Photography