Elkészítés: 20 perc + fagyasztás

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (1 literhez):

1 liter szénsavmentes, lehűtött ásványvíz

200 g friss, megmosott áfonya

1 kígyóuborka

1 kis bébicukkini

1 dl balzsamecet + 2 dl víz

3 evőkanál méz

4 citrom leve

1 zöld citrom (lime) vékonyra szeletelve

Elkészítés:

1. A balzsamecetet elkeverjük a vízzel, feloldjuk benne a mézet, majd jégkockatartóba öntjük és megfagyasztjuk.

2. Az uborkát és a cukkinit félcentis karikákra, majd gyufaszálvékonyságú csíkokra vágjuk, és az előkészített kancsóba vagy dunsztosüvegbe szórjuk. Hozzákeverjük az áfonyát.

3. A citromok levét kifacsarjuk, a lime-ot felszeleteljük, és szintén az előkészített edénybe tesszük.

4. Felöntjük az ásványvízzel, majd közvetlenül fogyasztás előtt beletesszük a mézes-balzsamecetes jégkockákat

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük