Elkészítés: 30 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (6 adag):

300 g leveles tészta

250 g túró

200 g tejföl

1 tojássárgája

1 kávéskanál vanília szirup

2 evőkanál cukor

6 szem érett sárgabarack

1 evőkanál barna cukor

őrölt fahéj a beszóráshoz

Elkészítés:

  1. A leveles tésztát egy sütőpapíron kinyújtjuk.
  2. A túrót kikeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a vanília sziruppal és a cukorral, majd a tésztára simítjuk úgy, hogy körben kb. 2 centit szabadon hagyunk (itt a sütésnél feljön a tészta, így a túró nem tud majd elfolyni).
  3. A megmosott, felezett barackszemeket magházukkal felfelé a túróra fektetjük, és a gyümölcsök tetejét megszórjuk a barna cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg a tészta aranybarna színt kap, és elolvad a cukor a barackok tetején.
  4. Tálalás előtt megszórjuk őrölt fahéjjal.
  5. Az egész süti nagyon könnyű és finom, én különösen a barackokat szeretem benne: nem sül teljesen át, csak megpuhul, és a cukor enyhén karamellizálódik a tetején.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük