Elkészítés: 40 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (15 szelet):
1 bögre liszt
1 bögre cukor
100 g szeletelt mandula
1 csomag sütőpor
4 tojás
8 evőkanál olívaolaj
10 evőkanál tej
a tetejére:
fél maréknyi szeletelt mandula
250 g meggy
100 g sütésálló csokipasztilla
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/bogres4.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/bogres3.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/bogres2.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/bogres1.jpg)
![](https://bbildikogastro.hu/wp-content/uploads/2023/07/bogres5.jpg)
Elkészítés:
- A hozzávalókat összekeverjük, és egy olajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük.
- A megmosott, leszárogatott meggyet és a csokipasztillákat a tetejére szórjuk, és meghintjük szeletelt mandulával. 3 percig 220 °C-on, majd további 20 percig 180 °C-on sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük.
A bögrés sütiknél nincs egyszerűbb a Földön: ez a változat szinte elronthatatlan, és garantáltan készen van fél óra alatt. Friss gyümölccsel még nyáriasnak is tekinthető, bár kalóriaszegénynek a csoki és a mandula miatt semmiképpen.
Fotó: Tóth Milán Photography