Ropogós, töltött csirkecomb gombával, salátával és sörrel

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (4 adag):

4 egész csirkecomb

1 dl világos sör

A töltelékhez:

300 g friss gomba lereszelve

1 csomag petrezselyem

1 tojás

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 zsemle tejbe áztatva és kinyomkodva

só, bors

1 kávéskanál friss kakukkfű

Elkészítés:

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és az enyhén besózott csirkecombok bőre alá töltjük.
  2. Egy lefedhető sütőedénybe tesszük, aláöntjük a sört és 180 fokon addig sütjük, míg a hús megpuhul.
  3. Akkor levesszük a fedőt és 220 fokon ropogósra sütjük a csirke bőrét.
  4. Frissen, salátával és a kisütött, maradék töltelékkel tálaljuk (én muffin formában szoktam készíteni – később salátával fogyasztva könnyű ebéd vagy vacsora).

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük