Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (4 adag):
4 egész csirkecomb
1 dl világos sör
A töltelékhez:
300 g friss gomba lereszelve
1 csomag petrezselyem
1 tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 zsemle tejbe áztatva és kinyomkodva
só, bors
1 kávéskanál friss kakukkfű
Elkészítés:
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és az enyhén besózott csirkecombok bőre alá töltjük.
- Egy lefedhető sütőedénybe tesszük, aláöntjük a sört és 180 fokon addig sütjük, míg a hús megpuhul.
- Akkor levesszük a fedőt és 220 fokon ropogósra sütjük a csirke bőrét.
- Frissen, salátával és a kisütött, maradék töltelékkel tálaljuk (én muffin formában szoktam készíteni – később salátával fogyasztva könnyű ebéd vagy vacsora).
Fotó: Tóth Milán Photography