Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (12 adag):

A gyümölcsréteghez:

250 g rebarbara

250 g eper

1 citrom reszelt héja

150 g nádcukor

2 evőkanál kukoricakeményítő

A tésztához:

150 g liszt

150 g vaj

150 g nádcukor

1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. Először a tésztát készítjük el: a lisztet elkeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd összemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal és kézzel összegyúrjuk, majd cipót formázunk belőle.
  2. Célszerű 20 percre a hűtőbe tenni, mert dermedten könnyebb lesz ráreszelni a tésztára.
  3. A rebarbarát 4-5 centis darabokra vágjuk, és kevés víz hozzáadásával, rövid ideig pároljuk. Közben hozzáadjuk a cukormennyiség 2/3-át is, amit előzetesen összekeverünk a keményítővel, majd a reszelt citromhéjat.
  4. Egy vékonyan kivajazott sütőtálba terítjük, és rászórjuk a darabokra vágott, friss epret, és megszórjuk a maradék cukorral.
  5. Előveszünk egy nagylyukú reszelőt, és az előkészített tésztát egyenletesen ráreszeljük a gyümölcsök tetejére.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percig.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük