Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (12 adag):
A gyümölcsréteghez:
250 g rebarbara
250 g eper
1 citrom reszelt héja
150 g nádcukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
A tésztához:
150 g liszt
150 g vaj
150 g nádcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
- Először a tésztát készítjük el: a lisztet elkeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd összemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal és kézzel összegyúrjuk, majd cipót formázunk belőle.
- Célszerű 20 percre a hűtőbe tenni, mert dermedten könnyebb lesz ráreszelni a tésztára.
- A rebarbarát 4-5 centis darabokra vágjuk, és kevés víz hozzáadásával, rövid ideig pároljuk. Közben hozzáadjuk a cukormennyiség 2/3-át is, amit előzetesen összekeverünk a keményítővel, majd a reszelt citromhéjat.
- Egy vékonyan kivajazott sütőtálba terítjük, és rászórjuk a darabokra vágott, friss epret, és megszórjuk a maradék cukorral.
- Előveszünk egy nagylyukú reszelőt, és az előkészített tésztát egyenletesen ráreszeljük a gyümölcsök tetejére.
- 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percig.
Fotó: Tóth Milán Photography