Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi fok: 1

Hozzávalók (4 adag):

200 g eper

100 g friss bébispenót

1 csokor levelekre szedett bazsalikom

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál áfonyás balzsamecet

tengeri só

durvára őrölt borskeverék (feketebors, zöldbors, chili, szegfűbors)

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat megmossuk, az epreket félbe vagy (méretüktől függően) negyedekre vágjuk.
  2. A megmosott spenótlevelekből a tányérokon „ágyat” készítünk, és erre szórjuk a bazsalikomleveleket, majd az epret.
  3. Megsózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük