Előkészítés: 10 perc + az áztatási idő
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (8 adag):
200 g friss eper
125 g tápiókagyöngy
100 g kókuszreszelék
100 g cukor
6 dl kókusztej
1 lime héja és leve
Elkészítés:
- A tápiókagyöngyöt egy éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje, majd a rajta lévő vízzel és a kókusztejjel együtt feltesszük főni.
- Lassú tűzön, időnként kevergetve addig főzzük, míg a tápiókagyöngyök áttetsző, zselés állagúvá válnak, és az egész kásaszerűen besűrűsödik.
- A tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, a lime héját és levét, végül a villával durvára zúzott gyümölcsöt.
- Kis tálkákba kanalazzuk, és kihűlésig a hűtőbe tesszük. Remek, frissítő nyári desszert, de vigyázat: laktató! Ha étkezés után kerül terítékre „helyet kell hagyni” neki.
Fotó: Tóth Milán Photography