Előkészítés: 10 perc + az áztatási idő

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (8 adag):

200 g friss eper

125 g tápiókagyöngy

100 g kókuszreszelék

100 g cukor

6 dl kókusztej

1 lime héja és leve

Elkészítés:

  1. A tápiókagyöngyöt egy éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje, majd a rajta lévő vízzel és a kókusztejjel együtt feltesszük főni.
  2. Lassú tűzön, időnként kevergetve addig főzzük, míg a tápiókagyöngyök áttetsző, zselés állagúvá válnak, és az egész kásaszerűen besűrűsödik.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, a lime héját és levét, végül a villával durvára zúzott gyümölcsöt.
  4. Kis tálkákba kanalazzuk, és kihűlésig a hűtőbe tesszük. Remek, frissítő nyári desszert, de vigyázat: laktató! Ha étkezés után kerül terítékre „helyet kell hagyni” neki.

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük