Puncsdesszert aszalt szilvával és Unicummal

Elkészítés: 25 perc

Nehézség: 1

Hozzávalók (15 db):

250 g darált zabpelyhes keksz

100 g fekete csokoládé

50 g vaj

15 db puha aszalt szilva

3 evőkanál szilvalekvár

kb. 1 dl Unicum

Elkészítés:

  1. Az aszalt szilvákat zárható dobozban egy éjszakára beáztatjuk Unicumba (amit nem szív magába a gyümölcs, használhatjuk a kekszmasszához).
  2. A kekszet ledaráljuk, és összekeverjük a szilvalekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Ehhez is adunk egy levés likőrt, de tényleg csak 1 cl-nyit.
  3. A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk, simára keverjük, majd ebbe is teszünk egy pici Unicumot.
  4. A szilvákat beburkoljuk a kekszmasszával, formázzuk és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
  5. Ezután mártjuk a csokimázba, és szintén a hűtőbe téve megvárjuk, míg megszilárdul. Másnap igazán isteni!

Fotó: Tóth Milán Photography

Bezselics-Békési Ildikó

Bezselics-Békési Ildikó (1966) – médiaszakember, író, szerkesztő
Tagja volt a TV2 alapító csapatának, a csatorna indulását követően főszerkesztőként a vetélkedő- és szórakoztató műsorok fejlesztésével foglalkozott. A Marie Claire magazin magyar kiadásának alapító főszerkesztője, ezt követően saját ötletéből indult útnak az első magyar gazdasági fókuszú női magazin, a Haszon Nőknek. 2010-ben kezdte el írni a Két cica konyhája blogot, azóta újságíróként is gasztronómiával foglalkozik. Eddig 7 szakácskönyve jelent meg: 2017-ben a BOOOK Kiadó gondozásában készült Magok a konyhában című munkájával a Gourmand World Cookbook Awards-on ezüst érmet nyert. A Szigetközben nőtt fel, a természettel és az állatvilággal való kapcsolat első helyen szerepel az értékrendjében és mindennapjaiban.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük