Elkészítés: 25 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók (15 db):
250 g darált zabpelyhes keksz
100 g fekete csokoládé
50 g vaj
15 db puha aszalt szilva
3 evőkanál szilvalekvár
kb. 1 dl Unicum
Elkészítés:
- Az aszalt szilvákat zárható dobozban egy éjszakára beáztatjuk Unicumba (amit nem szív magába a gyümölcs, használhatjuk a kekszmasszához).
- A kekszet ledaráljuk, és összekeverjük a szilvalekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Ehhez is adunk egy levés likőrt, de tényleg csak 1 cl-nyit.
- A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk, simára keverjük, majd ebbe is teszünk egy pici Unicumot.
- A szilvákat beburkoljuk a kekszmasszával, formázzuk és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
- Ezután mártjuk a csokimázba, és szintén a hűtőbe téve megvárjuk, míg megszilárdul. Másnap igazán isteni!
Fotó: Tóth Milán Photography